iMAGES by ALIFF AFIQ

GOODBYE READERS

Posted in Artist, Events, Photojournalism, Portrait, TraveLog, Uncategorized, Wedding by aliffafiq on 07/14/2011

From now on, i’ll update my photos & stories through www.aliffafiq.com Feel free to visit the new blog. Thank you for the tremendous support ;) See you there!

Tagged with: ,

Year End Promotion!

Posted in Portrait by aliffafiq on 11/14/2010

Hello fellow readers, year end promotion for pre-wedding / post-wedding is now available.Book your seat now , it’s very very very affordable! For more info, don’t hesitate to contact me.

“Currently Listening To : Around Us-Jonsi″

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

MMU 11th Convocation

Posted in Portrait, TraveLog by aliffafiq on 08/01/2010


First time ambil gambar orang convo. Terasa pelik sebab ambil gambar orang convo dekat tempat kerja sendiri.Haha, congrats to these people.

“Currently Listening To : Who Says– John Mayer”

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Pre-Wedding : Ekmal & Siti Hafizah

Posted in Portrait by aliffafiq on 04/14/2010

Photoshoot pre-wedding kali ini  berlangsung pada minggu lepas di Putrajaya,Malaysia.Pada awalnya plan nk shoot hari sabtu tetapi cuaca tak menyebelahi kami sebab  hujan dari pagi sehinggalah tengahari.Agak kecewa jugak  menuggu hujan berhenti tetapi  couple ini sporting jadi kami meneruskan sesi pre-wedding pada ke-esokan harinya seawal jam 6am sampai ke tenghari.Couple berasal dari Kuching,Sarawak ini sangat sporting sebab mengikut shj kami kemana tanpa mengenal erti penat(walaupun panas ),hehe.Yg penting gmbar yg dihasilkan dapat memuaskan hati mereka,insyAllah.

Cerita lain, slot untuk wedding KameraDansa masih lagi boleh dibook untuk sesiapa yg berminat untuk mengabadikan hari indah anda bersama kami.Untuk couple diatas, maaf kerana kelewatan mengupload gambar, agak sibuk kebelakangan ini.Enjoy~!

“Currently Listening To : For Today Im A Boy– Anthony & The Johnsons”

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Post-Wedding : Khatijah & Zamil

Posted in Portrait by aliffafiq on 03/30/2010








Khatijah & Zamil merupakan ex-client saya pada tahun lepas.Masa memang berlalu begitu pantas, mereka kini telah dikurniakan 2 cahaya mata kembar.Tahniah diucapkan kepada mereka. Tak sia-sia kami semua bangun awal untuk shoot post-wedding kali ni.Memang berbaloi-baloi. Berbalik pada cerita lain, bulan ini banyak benda baik berlaku,Alhamdulillah semua ni berkat kesabaran selama ni. Tak sabar nk shoot pre-wedding di Putrajaya pula!

“Currently Listening To : My Moon My Man – Feist”

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com



The People

Posted in Portrait by aliffafiq on 03/19/2010

“Currently Listening To : Where is My Love -Cat Power”

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Metalasia Reunion 2010

Posted in Portrait by aliffafiq on 01/04/2010

Mula-mula dpt offer dr Syahid untuk shoot bersama, aku mcm tak percaya.Betul ke aku dpt shoot band epic metal tanahair ni ? sebab dulu asyik dengar lagu Silantra je, tak pernah termimpi pun boleh jumpa diorang dan berborak apatah lagi untuk shoot satu band. Setelah hampir 12 tahun ditubuhkan, kini mereka merancang untuk kembali mengegarkan industri muzik tanah air. Taksilap aku kata Syahid , gambar-gambar ini untuk promo Celcom.Berdebar jugak hati mula-mula nk shoot diorng , tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan mereka sangat friendly. Untuk sesiapa yg taktahu atau ingin tahu lebih lanjut tentang mereka, sila google sendiri ya?

ALL IMAGES ARE COPYRIGHTED TO ALIFF AFIQ

“Currently Listening To : Walking In The Sun -Fink”

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.wordpress.com

Metalasia : Teaser

Posted in Portrait by aliffafiq on 01/03/2010

Coming soon from the 90′s, the legendary heavy metal band from Malaysia, METALASIA! Wuhoo!

*Ritz,Guitarist Metalasia

“Currently Listening To : Silantra-Metalasia”

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.wordpress.com

Website

Posted in Portrait by aliffafiq on 11/28/2009

Sejak dua menjak ni, sy rasa macam tak best pulak gambar-gambar kt sini semuanya bersize kecik.Sebenarnya dh lama sy notice benda ni, cuma tak amek port je.Nak tgk pun tak puas sebab kecik sangat.Bukan sy tanak upload yg besar, tp WP Theme ni dh set size ni. Mungkin dh tiba masanya sy beli domain sendiri. Hm.. InsyAllah


*Photoshoot for Dynat’s Handmade Beg

“Currently Listening To : White Shade -Luke Star”

ALIFF AFIQ
more photos: flickR
portrait & wedding photographer | your friends & family

Film : 3

Posted in Portrait by aliffafiq on 10/16/2009

Belum ada masa utk ke digital lagi. Tapi lepas ni pasti DIGITAL!

“Currently Listening To : Against Tomorrow -Khottal”

ALIFF AFIQ
more photos: flickR
portrait & wedding photographer | your friends & family

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.