iMAGES by ALIFF AFIQ

GOODBYE READERS

Posted in Artist, Events, Photojournalism, Portrait, TraveLog, Uncategorized, Wedding by aliffafiq on 07/14/2011

From now on, i’ll update my photos & stories through www.aliffafiq.com Feel free to visit the new blog. Thank you for the tremendous support ;) See you there!

Tagged with: ,

NEWS!

Posted in Uncategorized by aliffafiq on 07/07/2011

Promotional price at Rm1699 per event is still available but only a few slots left for September, October & November 2011.Full house for July.Don’t miss it,book yr slots now! Email me at aliffafiq@gmail.com for more info.

 

“Currently Listening To :  Hang Music ″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

2011 Sales!

Posted in Uncategorized, Wedding by aliffafiq on 04/05/2011

Sales, Sales, Sales! Yes, Starting from Rm1699 you will get the best out from it. Tell your friends & families before it’s too late!

 

“Currently Listening To : Widuri– Broery Marantika″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

 

 

Video-Travelog : India

Posted in Uncategorized by aliffafiq on 02/15/2011

As promised before, above is an experimental video dedicated to India,a land full of wonder & mystery. I hope you guys will like it. Comments are most welcome.

Incredible !ndia! from aliffafiq

“Currently Listening To : Leather Wings– This Will Destroy You ″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Pre Wedding Promotion

Posted in Uncategorized by aliffafiq on 04/22/2010

Hi guys, check out our latest promotion for pre wedding photoshoot! Any inquiries regarding this promotion please contact me via email or phone. Hurry up & grab your place now!

“Currently Listening To : House of Cards– Radiohead”

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Pengajaran

Posted in Uncategorized by aliffafiq on 12/25/2009

Hujung tahun bulan 2009 ini merupakan pengajaran besar untuk aku.Cerita ini ditulis balik utk para pembaca blog  ini supaya tidak tertipu lagi dengan phishing website seperti ini.Cerita ini berlaku  3-4 hari yg lepas semasa  aku bahagia mendapat PC baru di office.Jadi hari itu merupakan hari paling indah dan ceria sepatutnya sehingga aku menerima e-mail seperti ini


Selalunya aku akan bolayan atau ‘mark as spam’ shj email-email seperti ini kerana semua bank sudah memaklumkan bahawa jgn klik login dr dalam email  tetapi haritu kerana terlalu gembira & terlupa aku klik shj link login. Setelah melakukan semua proses-proses yg sepatutnya (menyemak balance) aku kembali browse internet. 15-20 minit selepas itu handphone berbunyi dan tertulis

“You have successfully transfered RM2,000 to 3rd Party Accounts “.

Aku igtkan maybank buat april fool pada bulan december ini, tetapi sebenarnya tidak.Memang balance account aku dh tinggal kosong.Jadi utk para-para pembaca blog ini, janganlah biarkan benda ini terjadi pada diri anda kerana ia menyukarkan hidup anda lagi-lagi jika anda tengah mengumpul duit untuk tunang/kahwin/honeymoon.

Merry Krismas! ;)

“Currently Listening To : Gravity-John Mayer”

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017  3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website |  http://www.aliffafiq.wordpress.com

Tahniah!

Posted in Uncategorized by aliffafiq on 06/30/2009

Tahniah diucapkan untuk semua ex-client yg pernah saya shoot dulu kerana telah dikurniakan cahaya mata.Ada ex-client yg terjumpa dkt wedding dah dukung baby & ada juga yg bgtahu melalui sms.Kalau ex-client yg terbaca blog ni, say hi dkt comment ya.

Masa memang sekejap sahaja berlalu, apa-apa pun tahniah sekali lagi!

“Currently Listening To : Now I’m gonna take a vacation-Furniture”

ALIFF AFIQ
more photos: flickR
contemporary wedding photographer | your friends & family

Workstation

Posted in Uncategorized by aliffafiq on 03/16/2009

Tertanya-tanya bagaimana rupa workstation aku?

Ini adalah workstation aku ketika ini. Dengan menggunakan dual monitor untuk membuat kerja post-production, ia menjadikan kerja lebih lancar dan efisien.Ikan laga dekat dengan lampu tu peneman dikala pagi,petang dan malam.Hehe
Aku rasa itu sahaja untuk entry kali ini.Aku mmg sibuk dengan kerja-kerja akhir tahun di universiti kebelakangan ini.

“Currently Listening to : The Upstairs,Magnet!Magnet! “

ALIFF AFIQ
more photos: flickR
freelance photographer | your friends & family

2009

Posted in Uncategorized by aliffafiq on 01/02/2009

Some random photos from 2008


ashraf & munira; titiwangsa during the couple photoshoot


izzati; zoo negara


wan affendy ; putrajaya bridge during the sb-800 test

2009 ? A new years ahead.

Happy new year peeps ;)

ALIFF AFIQ
more photos: flickR
freelance photographer | your friends & family

kisah benar

Posted in Uncategorized by aliffafiq on 11/02/2008

Rasa nak menulis & berkongsi cerita.ini kisah benar.

Satu petang hujan renyai-renyai di dalam hutan simpan berdekatan air terjun.Diulangi, hujan sedang renyai-renyai .Lima berkawan pergi  melawat kawasan air terjun.Kelihatan papan tanda bertulis “PELAWAT HENDAKLAH MENDAFTAR DI KAUNTER PERTANYAAN”. Berikut adalah dialog antara pakcik di kaunter pertanyaan(PKP) & Jeff(bukan nama sebenar) :

PKP : “Dik, daftar nama dulu,seorang je wakil”
Jeff : Okay,biar saya daftarkan wakil kan mereka sekali.
PKP : “hehe”

(cuba beramah mesra)

JEFF: Cuaca tak berapa elok kan hari ni?
PKP : ha’ah lah.
JEFF: Hujan ke?~
PKP :

*haha

ALIFF AFIQ
more photos: flickR
freelance photographer | your friends & family

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.