iMAGES by ALIFF AFIQ

GOODBYE READERS

Posted in Artist, Events, Photojournalism, Portrait, TraveLog, Uncategorized, Wedding by aliffafiq on 07/14/2011

From now on, i’ll update my photos & stories through www.aliffafiq.com Feel free to visit the new blog. Thank you for the tremendous support ;) See you there!

Tagged with: ,

Hamdan + Amy | Reception

Posted in Wedding by aliffafiq on 05/12/2011

Minggu lepas bertempat di Dewan Komuniti Damansara.Majlis berlangsung dengan meriah dan yg menarik nya , reka bentuk luar bangunan ni dh mcm dekat Overseas. Fuh!

“Currently Listening To : The One –The Royal Kin″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Soraya’s Engagement

Posted in Wedding by aliffafiq on 05/09/2011

Selamat bertunang buat Soraya! Semoga sentiasa tersenyum,dan entry selepas ini tentang Hamdan + Amy pula.Stay Tuned.

“Currently Listening To : Siapa di Hatimu–Rahmat″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

2011 Sales!

Posted in Uncategorized, Wedding by aliffafiq on 04/05/2011

Sales, Sales, Sales! Yes, Starting from Rm1699 you will get the best out from it. Tell your friends & families before it’s too late!

 

“Currently Listening To : Widuri– Broery Marantika″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

 

 

Azad + Marina | Reception

Posted in Wedding by aliffafiq on 03/14/2011

Sebelum ini entry saya tentang mereka adalah di sebelah pihak perempuan, entry kali ini untuk majlis di sebelah pihak lelaki pula. Berlangsung dengan jayanya di Taman Rimba TTDI, majlis di adakan dengan penuh minimal tetapi meriah. Di terangi oleh cahaya bulan dan lampu kelip-kelip di sepanjang jalan, gelak ketawa dan celoteh saudara mara & sahabat handai memecahkan keheningan malam itu.

Tips kali ini untuk bakal pengantin yg sedang mencari-cari photographer pilihan. Setelah melihat kesemua portfolio-portfolio photographer pilihan anda, pastinya anda akan meminta quotation dari mereka. Sebaik sahaja anda menerima quotation, jangan terkejut dengan harga-harga mereka dan terus menolaknya mentah-mentah. Seharusnya anda membuat temu janji dengan photographer itu dahulu untuk mengetahui apa yg bakal anda dapat dengan harga itu dan lihat PR photographer tersebut. Ini kerana photographer yg di pilih akan merakamkan hari bersejarah anda untuk di lihat pada masa-masa yang akan datang. InsyAllah

ALL IMAGES COPYRIGHTED TO ALIFF AFIQ

“Currently Listening To : Peregrin– Lukestar″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

2011 Promotion Grab It Now!!

Posted in Events, Wedding by aliffafiq on 01/26/2011

Looking for a good package with good price? KameraDansa have the solution for you! Grab it now!

“Currently Listening To : Vulnerable– Sforzando! ″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Akmal + Fadhilah | Reception

Posted in Wedding by aliffafiq on 01/14/2011

Alhamdulillah, dapat jugak mencuri masa untuk upload entry kali ini. Majlis ini berlangsung pada salah satu hotdate untuk tahun ini, 1/11/2011 di Dewan Sri Siantan,Putrajaya.Diceriakan dengan tarian yg pelbagai, sukar untuk tidak ketawa melihat aksi-aksi tetamu yg berjoget sama.Terima kasih kepada pasangan ini kerana mempercayai saya untuk merakamkan hari indah mereka.Untuk Akmal & Fadhilah, semoga ceria-ceria selalu.

Ps:/ Baru nk tulis azam tahun baru…

“Currently Listening To : Gravity – Coldplay ″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Adib + Zulie | Reception

Posted in Wedding by aliffafiq on 01/05/2011

Majlis pernikahan & reception Adib + Zulie yang berlangsung pada Christmas Day,2010.Majlis ini di penuhi dengan rakan-rakan Adib sejak sekolah lagi.Mereka sangat havoc & kecoh betul.Haha, tak menang tangan saya nk handle diorang semua. Apa-apa pun tahniah di ucapkan pada mereka dan semoga sentiasa bahagia sehingga ke akhir hayat.

Kebelakangan ini, saya lambat sikit nk update blog kerana kerja yg bertimbun-timbun perlu diselesaikan satu persatu.Tetapi jgn risau, saya akan update regularly based on assignment yg di buat. Sebelum terlambat, saya ingin mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2011 kepada semua readers blog ini. Terima kasih kerana menyokong selama ini, teruskan ya!

Ps: Belum fikir lagi azam 2011..

“Currently Listening To : In My Place-Coldplay″

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Rafiq + Murni | Reception

Posted in Wedding by aliffafiq on 12/28/2010

Perkahwinan Rafiq & Murni yg berlangsung di Senawang,Negeri Sembilan. Selepas majlis, kami tidak terus menuju balik ke Kuala Lumpur sebaliknya hasil ide seorang rakan, kami singgah ke Cendol Leman Dawi untuk membasahi tekak sy.Memang dh lama teringin nk merasai cendol yg famous ni.Malang skali, sampai shj di depan pintu gate terpampang papan tanda ‘ CENDOL HABIS ‘. Ah, kecewa lagi.

“Currently Listening To : The Ghost-Buddhiston″

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Taariq + Nida , Fayek+ Siti | Reception

Posted in Wedding by aliffafiq on 12/24/2010

Reception berlangsung di Hotel Royale Chulan minggu lepas, penuh dengan tetamu yg hadir menyerikan majlis ini. Ini pengalaman pertama kali sy menyaksikan persandingan adik-beradik serentak. Mereka sangat sporting dan sangat suka bergambar! Tahniah pada mereka!

Tips saya kali ini, bakal pasangan pengantin perlu bersedia dari segi mental & fizikal pada hari perkahwinan mereka kerana ia amat memenatkan.Anda perlu senyum sentiasa & jangan pula bermasam muka kerana photographer akan mengambil gambar anda tak kira masa, so SMILEEE! :D

Untuk 2011, booking utk wedding & etc telah dibuka.Kepada yg berminat jangan lupa hantarkan email kepada sy. I’m very happy to shoot you on yr big day!

Ps:/ New trademark

“Currently Listening To : Collide-Howie Day″

ALIFF AFIQ
Wedding & Portrait Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.