iMAGES by ALIFF AFIQ

Terengganu

Posted in TraveLog by aliffafiq on 10/25/2008

Pertama kali ke Terengganu.Memang keindahan lautnya tak dapat dinafikan & juga makanan terkenal mereka seperti keropok lekor & nasi dagang.Road trip yang menyeronokon walaupun hanya 2 hari sahaja.Terima kasih kepada hakim afro, nazri , azwan & ijat.Destinasi pertama kami sebelum tiba ke kuala terengganu ialah Pantai Kemasik . Lepak makan kerokok lekor tepi pantai pada petang hari dan kemudian melawat masjid terapung,masjid kristal & shisha di pantai batu buruk pada malam hari.hehe

Hari kedua taktahu arah dituju, jadi kami membuat keputusan untuk ke Pulau Kapas.Aku terjumpa pulak dengan dua budak ni ikmal & fikri dekat terminal sementara menunggu bot bertolak.Diorang ni menangkap ikan di jeti mengunakan mata kail,umpan ikan & tin kosong. Lama jugak aku sembang dengan diorang sebelum dapat shoot gambar diatas.Lepastu kami ke Airterjun Sekayu.Hoyeah.penat penat~

Kesimpulanya, dalam masa 2 hari kami berjaya melawat pantai kemasik, pantai batu buruk, telaga simpul, pulau kapas , air terjun sekayu, masjid kristal, masjid terapung & lain-lain tempat dengan budget hanya rm150++. Mari melawat terengganu, senyum sokmo….! hehee🙂

ALIFF AFIQ
more photos: flickR
freelance photographer | your friends & family

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. yisin said, on 10/26/2008 at 5:37 AM

    wuwu… make me miss terengganu so much…
    the keropok… whuaaarrrr T.T
    miss miss miss miss miss..
    geramnya!!!!

  2. aliffafiq said, on 10/26/2008 at 5:46 AM

    yisin : i miss the keropok lekor already.

  3. teera said, on 10/26/2008 at 6:16 AM

    huh! SOMBONG!

  4. aliffafiq said, on 10/26/2008 at 6:55 AM

    teera : sorry🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: